Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους αρχηγούς – Σύντομα συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στη σύσκεψη αρχηγών για όσα έχουν συμβεί από την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι σύντομα θα συγκληθεί και συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος πρόσθεσε, “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε σήμερα και προήδρευσε σύσκεψης αρχηγών των κομμάτων και ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τα όσα έχουν επισυμβεί μετά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, δηλαδή τις συναντήσεις που είχε με ξένους ηγέτες, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και για την πορεία των συνομιλιών”.

Πρόσθεσε ότι “ήταν μια ενδελεχής ενημέρωση από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας” και ότι “έγινε μια συζήτηση μέσα σε ένα εποικοδομητικότατο κλίμα”. Εξέφρασε την άποψη ότι θα πραγματοποιηθεί “σύντομα και συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να εξεταστούν θέματα που αφορούν την πορεία των συνομιλιών”.

Σε παρατήρηση ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας αναφέρθηκε σε ενστάσεις κάποιων για την παρουσία του στη σύσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα, τα κόμματα εξέφρασαν τις απόψεις τους και η απόφαση ήταν του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι, από τη στιγμή που η Συμμαχία Πολιτών διαθέτει βουλευτή στο Κοινοβούλιο και έχει σε εθνική εκλογή εξασφαλίσει αυτό το ποσοστό, θα έπρεπε να τους καλέσει στο Εθνικό Συμβούλιο και στη σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων”, είπε.