Ο Πρόεδρος δεσμεύεται ότι θα αποδώσει ευθύνες όπου πρέπει

Παρόλα ταυτα, έγινε ο διορισμός Κραμβή στην επιτροπή παρά τις κατηγορίες για συγκρουόμενα συμφέροντα

Η Κυβέρνηση θα κάνει το παν για να διευκολύνει το έργο της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης του δικαστή Ανδρέα Κραμβή ως του τρίτου μέλους της επιτροπής, σε διαδοχή του Γιαννάκη Κωνσταντινίδη ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν θα δειλιάσει να αποδώσει ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν και σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται.

Κάλεσε ακόμη την επιτροπή με αυστηρότητα να εξετάσει τα όσα ακούγονται για τα πρόσωπό του, για εξ αγχιστείας συγγενείς του και για το δικηγορικό του γραφείο.

Επανέλαβε ακόμη την προεκλογική του δέσμευση ότι οι ομόφωνες αποφάσεις των επιτροπών είναι απόλυτα δεσμευτικές. Για τις πολιτικές ευθύνες, είπε ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο κρινόμενος θα πρέπει να τις αναλάβει ενώ για τις αστικές και ποινικές ευθύνες είπε ότι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Ο δικαστής Ανδρέας Κραμβής ανέφερε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτελέσει το έργο του στο ακέραιο και να λειτουργήσει αμερόληπτα και αντικειμενικά.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η έρευνα να καταλήξει στην αλήθεια και να δώσει απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που αναμένει ο λαός.

– See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=0599208f884e45e892c68b063418be04#sthash.aMpFKo7M.dpuf