Οργή για την άρση της διαθεσιμότητας Νικολάου

Τον εκνευρισμό και την μήνι των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί, προκάλεσε η απόφαση για άρση της διαθεσιμότητας του διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Αντρέα Νικολάου, που συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους για το επεισόδιο.

Μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Μυλωνά “Ενημέρωση Τώρα” στο MEGA, η χήρα του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, Κάτια, εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για την άρση της διαθεσιμότητας, διερωτώμενη πως γίνεται να επιστρέψει στα καθήκοντα του κάποιος που βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό κατηγορία.

Εν τω μεταξύ, χθες ξεκίνησε η κατάθεση του τελούντα υπό διαθεσιμότητα υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπου Χαραλάμπους, στη συνεχιζόμενη δίκη για το Μαρί.

Η κατάθεση του κ. Χαραλάμπους προκάλεσε εντονοτατες αντιδράσεις και προκάλεσαν ακόμα και την επέμβαση του Δικαστηρίου για επαναφορά της τάξης. Ο κατηγορούμενος καταφέρθηκε εναντίον των συναδέλφων του, κατηγορώντας τους για ψευδορκία, αλλά και εναντίον άλλων κατηγορουμένων ισχυριζόμενος ότι δεν εκτέλεσαν σωστά τα καθήκοντα τους.