Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων

LAIMITOMOS.COM
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων

Το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Γλαύκο Κληρίδη υπέγραψαν το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, καθώς και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Προσερχόμενος στη νέα αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, στις 10.00πμ, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε στο βιβλίο, όπου αναφέρεται ότι «με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον τιμούμε ακόμα για τη συμμετοχή του στον αγώνα του ελεύθερου κόσμου στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».

Ακολούθως υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Υπουργοί, όπως και ο Πρόεδρος της Βουλής μετέβησαν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου εκτίθεται η σορός του αποβιώσαντος πρώην Προέδρου για λαϊκό προσκύνημα.

Εξάλλου, στο Προεδρικό για την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων προσήλθαν μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και ο πρώην Υπουργός Χριστόδουλος Βενιαμίν.