Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Αθήνα για την τριμερή συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, για να συμμετάσχει στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κατ´ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Αμπντέλ Φαττάχ Αλ-Σίσι, την οποία θα ακολουθήσουν διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολούθως, θα λάβει χώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια διμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αργότερα θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου Σίσι και του Πρωθυπουργού Τσίπρα, την οποία θα ακολουθήσουν τριμερείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή τους ο κ. Τσίπρας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.