Ο Πούτιν κολυμπά με τα δελφίνια… (Video)

Ένα βίντεο που δείχνει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κολυμπά μ’ ένα ζευγάρι πολύ φιλικών δελφινιών έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου για τα 20 χρόνια από τη μέρα που ο πρώην πράκτορας της KGB έγινε πρόεδρος της Ρωσίας.

Το βίντεο, που δεν έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, γυρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2000 στο θέρετρο Βαραντέρο κατά την επίσημη επίσκεψη του Πούτιν στην Κούβα.

Στις εικόνες ο γνωστός φιλόζωος Πούτιν διακρίνεται να πιάνεται από τα πτερύγια των δελφινιών που τον σέρνουν στο νερό και να δέχεται τις εκδηλώσεις στοργής τους.

Λάτρης της άγριας φύσης ο Πούτιν καλλιεργεί συστηματικά την εικόνα του ρωμαλέου ηγέτη ποζάροντας ημίγυμνος στο φακό σε διάφορες δραστηριότητές του, όπως το 2009, όταν καβάλησε ένα άλογο και πήγε για ιππασία στην περιοχή Τούβα της Σιβηρίας φορώντας γυαλιά ηλίου, μπότες και χακί στρατιωτικού τύπου παντελόνι.

Αλλά και οι καταδύσεις περιλαμβάνονται στις αγαπημένες του δραστηριότητες, όπως όταν βούτηξε με ερευνητικό σκάφος στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας για να δει από κοντά ένα ναυάγιο βυζαντινού πλοίου σε βάθος κάπου 90 μέτρων κοντά στην Κριμαία.

Σε άλλα του ταξίδια στην άγρια φύση της Σιβηρίας ο Πούτιν συχνά πηγαίνει για ψάρεμα. Mάλιστα σε μια τέτοια εκδρομή στον ποταμό Κέμτσικ έβγαλε και πάλι το πουκάμισο ποζάροντας ημίγυμνος με το τρόπαιο πιασμένο στο καλάμι του.

O 60χρονος πρόεδρος της Ρωσίας αρέσκεται δε συχνά να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του ποζάροντας συχνά με ζώα, ειδικά με σκύλους, στους οποίους φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία