Ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι η Δύση παραβίασε το Διεθνές δίκαιο….

Για ενέργειες της Δύσης που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, έκανε λόγο ο ρώσος πρόεδρος στον Ερντογάν αναφερόμενος στις επιθέσεις στη Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία, μετά το χτύπημα των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας κατά στρατιωτικών βάσεων στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης των διμερών προσπαθειών για την πολιτική επίλυση του πολέμου στη χώρα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε, στην επικοινωνία των δύο προέδρων, πως οι ενέργειες μιας ομάδας δυτικών κρατών στη Συρία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανονισμούς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Τον τόνο της αναμενόμενης ρωσικής απάντησης είχε δώσει χθες με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ. «Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες» τόνισε ο Αντόνοφ. «Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι» πρόσθεσε.