Ο Πουργουρίδης μέλος του Σ.Επιλογής για την απονομή του Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στην ιδιαίτερα σημαντική θέση του μέλους του Συμβουλίου Επιλογής για την απονομή του ετήσιου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Václav Havel» εξελέγη από το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), σε χθεσινή συνεδρίαση στο Ερεβάν της Αρμενίας, ο τέως βουλευτής και διά βίου μέλος της Συνέλευσης Χρήστος Πουργουρίδης.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με το σχετικό καταστατικό, τα μέλη του εν λόγω Συμβουλίου, του οποίου προεδρεύει ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι εγνωσμένου κύρους και προσφοράς στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η θητεία του κ. Πουργουρίδη θα είναι 6ετής. Η υποψηφιότητά του προτάθηκε από την επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σουηδίας στη ΚΣΣΕ και εκ των Αντιπροέδρων της Συνέλευσης Marietta de Pourbaix-Lundin.

Τα άλλα δύο εκλελεγμένα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής, εκ μέρους της ΚΣΣΕ, είναι ο τέως Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Thomas Hammarberg, και η ιδρυτής του Συμβουλευτικού Κέντρου για τα Ατομικά Δικαιώματα στην Ευρώπη Nuala Mole.

Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, στην Πράγα, και το Βραβείο για το τρέχον έτος θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, στο Στρασβούργο, τον επόμενο Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του 4ου Μέρους της Συνόδου 2013 της ΚΣΣΕ.