Ο Ορθόδοξος Ρώσος ιερέας bodybuilder με κορμί που θα ζήλευε και ο… Σβαρτζενέγκερ (Video)

Ο πάτερ Μάξιμος (Maksim Pastukhov) λειτουργεί στην τοπική εκκλησία της περιφέρειας Μπέλγκοροντ και σίγουρα η εικόνα του δεν θυμίζει τον κλασικό ιερέα που έχει κανείς κατά νου… Αυτός ο Ορθόδοξος Ιερέας πρωτοτυπεί παγκοσμίως… Έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, είναι πρωταθλητής στο bodybuilding και παράλληλα διατηρεί ορθόδοξο …γυμναστήριο.

Αυτός ο Ρώσος ιερέας προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, τα οποία έσπευσαν να μάθουν λεπτομέρειες για τον κληρικό με σφιγηλό σώμα, ο οποίος έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε σημαντικούς διαγωνισμούς bodybuilding.

Ο π. Maksim ασχολείται από μικρή ηλικία και με τις πολεμικές τέχνες, είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε, ενώ διαθέτει και τη σχετική άδεια διδασκαλίας. Ο Ρώσος κληρικός, μάλιστα, έχει δημιουργήσει το δικό του γυμναστήριο, του οποίου το όνομα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το Orthodox Sports Club, δηλαδή ορθόδοξο κλαμπ αθλητισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=MAb_c8QocCs&feature=emb_title

Μάλιστα σύμφωνα με το «Russia Today», ο ιερέας πούλησε ακόμα και το σπίτι του για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και με αυτόν τον τρόπο να φέρει περισσότερους νέους στην Εκκλησία.

Στο ιδιαίτερο αυτό γυμναστήριο όμως δεν γυμνάζει κάποιος μόνο τους κοιλιακούς και το σώμα του, αλλά «γυμνάζεται» και σε ζητήματα πίστης, καθώς ο π. Μaksim είναι εκείνος που συχνά δημιουργεί στους αθλούμενους τη διάθεση για θεολογικές συζητήσεις.

Ασκήσεις μετά… προσευχής

«Κάθε άσκηση που γίνεται στο γυμναστήριο συνοδεύεται πάντοτε από προσευχή. Κάθε άσκηση ξεκινάει και τελειώνει με προσευχή. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» αναφέρει ο ίδιος σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Τα παιδιά που προσέρχονται στο γυμναστήριο του ιερέα» τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης «είναι ενθουσιασμένα με τον π. Maksim και αναφέρουν ότι τους διδάσκει τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν στο σώμα τους, αλλά και στους άλλους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, πολλά από αυτά τα παιδιά, τα οποία δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, μέσω του ιερέα άρχισαν να μαθαίνουν πράγματα για την πίστη τα οποία αγνοούσαν. Ο ίδιος ο π. Μaksim τονίζει ότι θα συνεχίσει το έργο του, καθώς, όπως λέει, «τα παιδιά είναι το μέλλον και μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να προσεγγίσουν και την πίστη».