Ο Ονουφρίου συνδέθηκε με δύο απόπειρες φόνου και δύο ληστείες

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι πέτυχαν την εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων που απασχολούσαν την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού, μετά την εξασφάλιση επιστημονικής μαρτυρίας που συνδέει τον 63χρονο υπόδικο Ανδρέα Ονουφρίου με δυο ληστείες Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και δυο υποθέσεις απόπειρας φόνου.

Για τις ίδιες υποθέσεις συνελήφθη χθες και σήμερα τέθηκε υπό διήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και 32χρονος από το Κολόσσι, ο οποίος φέρεται ως συνεργός του Ονουφρίου.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει καταφέρει να συνδέσει τους δυο με τη ληστεία που διαπράχθηκε σε υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, στις 28 Νοεμβρίου 2013 και με τη ληστεία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Δημοσίων Υπαλλήλων Λεμεσού, που διαπράχθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2014. Στην πρώτη ληστεία οι δράστες είχαν ρίξει πυροβολισμό προς εκφοβισμό πελάτη που τους αντιλήφθηκε και γι αυτό εναντίον των δυο υπόπτων διερευνάται και υπόθεση απόπειρας φόνου.

Επίσης, διερευνάται και δεύτερη υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον τους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που στις 13 Οκτωβρίου 2013 είχαν ρίξει πυροβολισμούς κατά διευθυντή εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων, όταν αυτός εντόπισε κλοπιμαίο όχημα της εταιρείας να οδηγείται από δυο άγνωστα πρόσωπα. Στην προσπάθεια του να ανακόψει την πορεία του οχήματος, στην περιοχή Μουταγιάκας, οι επιβαίνοντες έριξαν εναντίον του πυροβολισμούς και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, τόσο ο Ονουφρίου όσο και ο 32χρονος φερόμενος ως συνεργός του, αρνούνται να συνεργαστούν με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες.

“Ο 32χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο δυο ημερών, ενώ όσον αφορά τον 63χρονο, εφόσον είναι υπόδικος στις κεντρικές φυλακές, μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και την ανάκριση του δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού”, είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι με τη συμπλήρωση των ανακρίσεων και την ετοιμασία των ποινικών φακέλων, οι υποθέσεις θα οδηγηθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για σχετικές οδηγίες.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του πως “με την εξέλιξη αυτή η Αστυνομία έχει δώσει ένα γερό πλήγμα κατά του σοβαρού εγκλήματος, αφού τα αδικήματα τα οποία έχουν εξιχνιαστεί είναι σοβαρά, πρόκειται για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου και ληστείες σοβαρής μορφής, κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν όπλα”.