Ο Ομπάμα είναι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Το ετήσιο δείπνο των διαπιστευμένων ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο θεωρείται παραδοσιακά η βραδιά που ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να αποδείξει ότι έχει χιούμορ. Βέβαια για τον Μπαράκ Ομπάμα αυτό θεωρείται παιχνιδάκι.

Ο Ομπάμα αστειεύτηκε μιλώντας για την επανεκλογή του και το γεγονός ότι κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, και βλέποντας πως τα μαλλιά του αρχίζουν και ασπρίζουν δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί, όπως είπε: “Δεν είμαι πια ο ένθερμος νεαρός σοσιαλιστής μουσουλμάνος που ήμουν”. Ακολούθησε μοντάζ φωτογραφιών του με φράντζα, όπως αυτή της συζύγου του την ημέρα της ορκωμοσίας.

Ξεχώρισε, ωστόσο, το βίντεο σε σκηνοθεσία, Στίβεν Σπίλμπεργκ, στο οποίο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποτίθεται ότι μιλάει ως Ντάνιελ Ντέι Λιούις και την τελευταία του κινηματογραφική δουλειά να υποδυθεί τον πρόεδρο Ομπάμα. Μπέρδεμα. Κι όλα γιατί ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήταν άψογος ως Αβραάμ Λίνκολν.

Στο ίδιο δείπνο ο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε το ρόλο των μέσων ενημέρωσης και αυτό των πρώτων ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν στα σημεία των επιθέσεων του μαραθωνίου της Βοστώνης και εκεί όπου σημειώθηκε η έκρηξη του εργοστασίου λιπασμάτων στο Τέξας στα μέσα Απριλίου και απέτισε φόρο τιμής στα θύματα. Σε αυτό το ετήσιο δείπνο, στο οποίο παρακάθονται κάθε χρόνο 3.000 καλεσμένοι και οργανώνεται σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον, επικρατεί γενικά μια ατμόσφαιρα υστερίας στην πόλη αυτή στην οποία η διασημότητα υπολογίζεται περισσότερο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας παρά στις επιδόσεις του box-office. Φέτος παρόντες ήταν ο νοτιοκορεάτης ράπερ Σάι, η Μπάρμπρα Στράιζαντ, οι αστέρες του Χόλιγουντ Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέβιν Σπέισι, Μάικλ Ντάγκλας, Νικόλ Κίντμαν και Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, οι σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας.

Πηγή:athensvoice.gr