“Αχάπαροι” όλοι οι πολιτικοί μας …

Το άκουσα και αυτό και δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, παρότι ως τώρα πίστευα ότι υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.

Συνάδελφος που είχε την τύχη ή ατυχία να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αναφορικά με το νομοσχέδιο που προωθείται με το έτσι θέλω , κάτω από το βάρος της απειλής της στέρησης της πρώτης δόσης του μνημονίακου δανείου, για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας , εστίασε στην ακόλουθη πρόνοια του που βγάζει μάτι και επηρεάζει άμεσα τόσο τον ίδιο όσο και μεγάλη πλειοψηφία των κυπρίων που καλούνται να πληρώσουν και αυτό το χαράτσι.

Στην φορολόγηση ακινήτων κατά πρόσωπο και όχι κατά ακίνητο όπως μας εξήγησε. Δηλαδή ένα μονάρι που είναι εγγραμμένο σε δύο πρόσωπα, πχ ζευγάρι θα πληρώσουν και οι δύο το κατώτατο ποσό δηλαδή από 75 ευρώ , ως φόρο ακίνητης περιουσίας. Άσχετο αν είναι άνεργοι,  αν δεν έχουν να φάνε και  αν ζουν σε ένα κλουβί…

Οι γείτονας τους που ζουν σε μονοκατοικία με κήπο και τα λοιπά παρεμφερή θα πληρώσει 75 ευρώ , καθώς ιδιοκτησιακά ανήκει σε ένα πρόσωπο.

Αυτή είναι μια από τις πολλές «τρελές» πρόνοιες της νομοθεσίας που προωθείται και  είναι αναγκασμένη η Βουλή για να ψηφίσει καθώς της έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, ότι σε αντίθεση περίπτωση δεν θα εκταμιεύσουμε την πρώτη δόση του δανείου.

Άσχετο που οδηγείτε τον κύπριο πολίτη…

Τι κάνατε κύριοι όλο αυτό το διάστημα και της νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης;

Για αυτό σας εκλέξαμε…

Όλοι ξέρετε ότι είναι άδικο αλλά πρέπει να το ψηφίσετε ..

Ευτυχώς τώρα τουλάχιστον δεν μας λέτε ότι δεν ξέρετε και αυτή την φορά την ψηφίζεται..

ΧΕ