Ο Ομπάμα δεσμεύτηκε για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη πως οι Παλαιστίνιοι “αξίζει να έχουν το δικό τους κράτος” και ότι ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στην δημιουργία ενός “ανεξάρτητου, βιώσιμου, γειτονικού” παλαιστινιακού κράτους:

“Ήρθα στην Δυτική Όχθη επειδή οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί βαθιά υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης”.

Επίσης, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα Παλαιστινιακά Εδάφη δεν είναι εποικοδομητική και δεν “προωθεί την ειρήνη”, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει χάσει την ελπίδα του για εξεύρεση λύσης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη: “Βάσει των συνομιλιών που είχα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς, η πιθανότητα μιας λύσης δύο κρατών εξακολουθεί να υπάρχει”.

“Το βασικό ζήτημα τώρα είναι πως θα επιτύχουμε εθνική κυριαρχία για τον παλαιστινιακό λαό και ασφάλεια για τον ισραηλινό λαό”, σημείωσε, έπειτα από συνομιλίες σχεδόν δύο ωρών που είχε με τον πρόεδρο Αμπάς.