Ο Ν. Αναστασιάδης, πρόεδρος από τον πρώτο γύρο

Σταθερό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων δείχνουν όλες οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις για τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.Το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου προέδρου σε συνεργασία με το επιτελείο του ΔΗΚΟ διαβλέπουν ξεκάθαρα μέσα απο τις δημοσκοπήσεις ότι ο υποψήφιος τους θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Τελευταίες δημοσκοπήσεις άλλωστε έδειξαν αύξηση κατα μιάμιση περίπου ποσοστιαία μονάδα της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Την ίδια ώρα, παραμένει ο καταλληλότερος σε όλα τα επίπεδα για τους ψηφοφόρους, τόσο στον τομέα της οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης της κρίσης, όσο και στο ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η νίκη Αναστασιάδη δείχνει προδιαγεγραμμένη απο τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών, ο ίδιος φαίνεται να επιζητά να βρεθεί αντιμέτωπος με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά και τη δεύτερη Κυριακή, σε μια μάχη που θα του δώσει καθαρό προβάδισμα και μια πανηγυρική νίκη με ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που θα ελάμβανε την πρώτη Κυριακή.