Ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης προτείνει τον Νίκο Αναστασιάδη

Ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης θα προτείνει επισήμως για υποψήφιο πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη.

Τον υποψήφιο ΔΗΣΥ/ΔΗΚΟ θα υποστηρίξουν επίσης οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Γιάννος Χαριλάου (ελεγκτής της Αρχιεπισκοπής), η Αλεξάνδρα Γαλανού (σύζυγος του Αλέξη Γαλανού), η Μαίρη Κουτσελίνη Ιωαννίδη (ακαδημαϊκός – αδερφή του Ουράνιου Ιωαννίδη), Έλενα Τάνου(Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών), Τούλα Ονουφρίου (αντιπρύτανης ΤΕΠΑΚ) και ο Μιχάλης Μουσιούττας (υιός του Ανδρέα Μουσιούττα) και ο Γιάγκος Μικελλιδης.

Το στοιχείο που ήθελε να προβάλει το προεκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη είναι η σοβαρότητα αλλά και η πολυσυλλεκτικότητα .

Τον Σταύρο Μαλά θα προτείνει ο υπουργός Γεωργίας, Σοφοκλής Αλετράρης. Και το επιτελείο Σταύρου Μαλά επικεντρώνεται στην «πολυσυλλεκτικότητα αλλά και στο μήνυμα ότι το  ΑΚΕΛ σύσσωμο υποστηρίζει την υποψηφιότητα του.Τον κ. Μαλά θα υποστηρίξουν οι Νίκος Κατσουρίδης, Κίκης Καζαμίας, Μόνικα Μελέκη, Κυρμίτσης Τάσος (δικηγόρος και συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Νέα Γενιά) και Δημητρίου Μιχάλης (ΕΤΕΚ).

Τον  Γιώργο Λιλλήκα θα προτείνει η Ειρήνη Μάντολες, κόρη της Χαρίτας Μάντολες. Επίκεντρο του μηνύματος που θέλει να στείλι το επιτελείο του, είναι η στήριξη από νέους ανθρώπους, ηλικίας, μεταξύ 30 και 38 χρονών και προφανώς γιαυτό το λόγο προτείνεται από την κόρη της Χαρίτας Μάντολες.