Ο Μ. Παγδατής κατέκτησε το Comerica Bank Challenger

Ο Μάρκος Παγδατής κατέκτησε την Κυριακή τον τίτλο του Ο Μ. Παγδατής κατέκτησε το Comerica Bank Challenger, το δεύτερο διαδοχικό του τίτλο και τον ένατο της καριέρας του, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία σε ATP Challenger Tour.

Ο Κύπριος πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό του Comerica Bank Challenger, που διεξήχθη στο Άπτος της Καλιφόρνιας, με 2-0 σετ (7-6, 6-4) του Καζάκου Mikhail Kukushkin, νούμερο 55 στον κόσμο και κατέκτησε τον τίτλο του τουρνουά.

Ο αγώνας διήρκεσε 1:43:39. Ο Παγδατής σημείωσε έξι άσους (2 στο Α` σετ και 4 στο Β` σετ) έναντι πέντε του αντιπάλου του, ο οποίος τους σημείωσε στο Α` σετ.

Ο Κύπριος τενίστας είχε κατακτήσει στις 3 Αυγούστου και τον τίτλο στο Βανκούβερ Open του Καναδά. Ο Κύπριος πρωταθλητής επέστρεψε στην ενεργό δράση τον περασμένο Ιούνιο, κερδίζοντας το τουρνουά του Νότιγχαμ.

Για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες, ο Παγδατής επέστρεψε στους Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης του ATP.

Ο Κύπριος τενίστας ανέβηκε 24 θέσεις και από σήμερα βρίσκεται στην 82η θέση με 650 βαθμούς, σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια κατάταξη της ATP που ανακοινώθηκε σήμερα.

Στη νέα παγκόσμια κατάταξη δεν σημειώθηκε ουσιαστική μεταβολή στην πρώτη δεκάδα με εξαίρεση τον Ισπανό Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος ανέβηκε μία θέση και τώρα βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης εκτοπίζοντας στην έβδομη θέση τον Καναδό Μίλος Ράονιτ, καθώς και τον Γάλλο Τζο Γουϊλφριντ Τσόνγκα, ο οποίος με τη νέα κατάταξη ανέβηκε πέντε θέσεις και από σήμερα βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης.

Ο Γάλλος τενίστας κατέκτησε την Κυριακή το Roger Cup που διεξήχθη στο Τορόντο του Καναδά, νικώντας στον τελικό με 2-0 σετ ( 7-5, 7-6) τον Ρότζερ Φέντερερ.

Στην πρώτη θέση της κατάταξη της ATP παραμένει ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς με 12.860 βαθμούς, και ακολουθούν δεύτερος ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ με 11.670 βαθμούς, τρίτος ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ με 6.670 βαθμούς, τέταρτος ο Ελβετός Σταν Βαβρίνκα με 5.850 βαθμούς, πέμπτος ο Τσέχος Τόμας Μπερντίχ με 4.410 βαθμούς, έκτος ο Ισπανός Νταβίντ Φερέρ με 4.255 βαθμούς, έβδομος ο Καναδός Μίλος Ράονιτ με 3.955 βαθμούς, όγδοος ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 3.620 βαθμούς, ένατος ο Βρετανός Άντι Μάρει με 3.150 βαθμούς και δέκατος ο Γάλλος Τζο Γουϊλφριντ Τσόνγκα με 2.910 βαθμούς.