Ο Μπιλ Γκέιτς για άλλη μια φορά στην κορυφή των πλουσιότερων!

Στην κορυφή της περιβόητης λίστας Forbes των πλουσιότερων Αμερικανών παραμένει ο συνιδρυτής της Microsoft, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 72 δισ. δολάρια, κατά 6 δισ. μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι.

Εδώ και 20 χρόνια ο Μπιλ Γκέιτς κρατά τα σκήπτρα του πλούτου .Τον περασμένο Μάιο μάλιστα ο 57χρονος συνιδρυτής της διάσημης εταιρείας λογισμικού έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί συγκεντρώνουν από κοινού περιουσία ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων —από 1,7 τρισ. πέρσι— ποσό που συνιστά απόλυτο ρεκόρ. Η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων τους οφείλεται στην άνοδο του χρηματιστηρίου και στην κινητικότητα στην αγορά ακινήτων.

Όπως και πέρσι, δεύτερος κατατάσσεται ο Γουόρεν Μπάφετ, ο επικεφαλής του ομίλου Berwshire Hathaway, με 58,5 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο Λάρι Έλισον, ο συνιδρυτής της εταιρείας Oracle με 41 δισ. δολάρια ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ, με περιουσία 36 δισ. ο καθένας. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι 10ος, με 31 δισεκατομμύρια δολάρια.