Ο Μάρδας “άδειασε” τη Ζωή για το κόστος των επιτροπών

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, “άδειασε” την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι για το κατά πόσο το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, το οποίο κρίνει μεγάλο μέρος του παράνομο, υιοθετούνται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μάρδας διευκρίνισε ότι τα συμπεράσματα της εν λόγω Επιτροπής δεν αποτελούν συμπεράσματα και της κυβέρνησης.

«Στην Ελλάδα το επονείδιστο και το επαθχές χρέος είναι δύο ξεχωριστοί όροι, η ελληνική γλώσσα έχει πλούσιο λεξιλόγιο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στους όρους που χρησιμοποιούμε» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας αφήνοντας εκ νέου αιχμές για την Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Μάρδας έκρουσε τον κώδωνα για το κόστος των Επιτροπών αυτών, παραδεχόμενος βέβαια ότι η Βουλή έχει δικό της προϋπολογισμό.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός επεφύλασσε τα «καρφιά» του για το τέλος, τονίζοντας ότι «η Βουλή θα πρέπει να το προσέξει αυτό γιατί είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης κάλεσε την κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθεια ώστε να σταματήσει τις εργασίες της η συγκεκριμένη Επιτροπή καθώς, όπως είπε, δεν έχει κανένα νόημα η λειτουργία της.