Ο κ. Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει εθνικός ηγέτης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι “Ο κ. Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει εθνικός ηγέτης. Εάν ο ίδιος ως πρωθυπουργός προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το κλίμα εθνικής συναινέσεως”.

«Την ευθύνη για να επιτευχθεί αυτή η εθνική συναίνεση σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία την έχει πρωτίστως ο πρωθυπουργός. Όταν η πρώτη του δήλωση είναι να κατηγορεί την αντιπολίτευση, έχει ήδη βάλει βόμβα στο θεμέλιο της εθνικής συναινέσεως, άλλο αν εμείς κάναμε ότι δεν το ακούσαμε, όταν αφήνει τον κυβερνητικό του εταίρο να μας βρίζει έχει ήδη βάλει μια δεύτερη βόμβα στην εθνική συναίνεση, δεν θα κάνουμε πάλι ότι δεν το ακούσαμε», συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν απέφυγε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τους μήνες που προηγήθηκαν της συμφωνίας των Βρυξελλών.

«Η διαφορά της συμφωνίας που απερρίφθη την Κυριακή του δημοψηφίσματος, με αυτή που πάμε να ψηφίσουμε τώρα είναι περίπου τεσσεράμισι δισεκατομμύρια επιπλέον. Εάν τώρα αυτό που ακούω είναι ότι χρειαστήκαμε το δημοψήφισμα για να γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και να υπάρχει ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, με συγχωρείτε αλλά αυτό θα μπορούσε να το είχε κάνει ο πρωθυπουργός δύο εβδομάδες πριν και να είχαμε γλιτώσει και τα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια», σημείωσε.

Διαβεβαίωσε πάντως πως «αφού φτάσαμε εδώ θα βάλουμε πλάτη, αυτό όμως θα γίνει με καθαρούς ορούς», επαναλαμβάνοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει αυτή τη γραμμή η Ελλάδα έχει μπροστά της λαμπρό μέλλον” και υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία της Δευτέρας “είναι ευκαιρία να σταματήσει ο διαχωρισμός μνημονιακών – αντιμνημονιακών».

«Αν δουλέψουμε με ομόνοια και σύμπνοια θα ξαναχτίσουμε το κράτος μας και αυτό είναι η ευθύνη του κ. Τσίπρα», ανέφερε.