Ο κ. Κληρίδης προειδοποιεί με λήψη μέτρων, για υπεράσπιση του θεσμού του Γ. Εισαγγελέα

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, προειδοποιεί, με  λήψη μέτρων για υπεράσπιση του θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα.

Ερωτηθείς αν θα λάβει οποιαδήποτε μέτρα για το χθεσινό επεισόδιο με το δικηγόρο Πόλυ Πολυβίου, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε πως «εάν επαναληφθεί τέτοιου είδους ανοίκεια και αήθης επίθεση εναντίον μου, και δεν τύχω προστασίας από το Δικαστήριο, θα λάβω όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για υπεράσπιση του θεσμού τον οποίο υπηρετώ, είτε υπάρξει απολογία, είτε όχι».

Ενωρίτερα, ο Γενικός Εισαγγελέας, απαντώντας σε ερώτηση του Sigmalive για το ίδιο θέμα είχε αναφέρει ότι:

«Τέτοιου επιπέδου αχαρακτήριστες εξάρσεις, δεν περιποιούν τιμή σε εκείνον που τις εκτοξεύει και όχι σε εκείνον στον οποίο απευθύνονται. Εφόσον το ίδιο το Δικαστήριο δεν επέλεξε να λάβει μέτρα, το θέμα αφήνεται στην κρίση του καθενός από μας».

Υπενθυμίζεται, ότι η  αντιπαράθεση μεταξύ τους ξέσπασε, κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, όταν ο Πόλυς Πολυβίου ζήτησε δευτερολογία, με τον Γενικό Εισαγγελέα να εγείρει ένσταση, κάνοντας λόγο για άσκηση πίεσης προς το δικαστήριο.

Ο κ.Πολυβίου απάντησε ότι πίεση ασκείται από τον Κώστα Κληρίδη, ο οποίος, σύμφωνα με την έκφρασή του, ”είναι αίσχος στη δικαιοσύνη της Κύπρου και κατέστρεψε τα δικαστήρια”.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε αμέσως προστασία από το δικαστήριο με τον κύριο Πολυβίου να απολογείται για την αναφορά του.

Η δίκη διακόπηκε για λίγα λεπτά και όταν επανήρχισε ο Πόλυς Πολυβίου προέβη σε απολογία για τον πιο πάνω χαρακτηρισμό.