Ο “κουρασμένος” Συλλούρης και οι “κακοπληρωμένοι” βουλευτές

Πριν από μερικές μέρες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε στο ραδιόφωνο του “Αστρα” ότι οι 56 βουλευτές της κυπριακής βουλής είναι κακοπληρωμένοι και ότι κουράζονται αρκετά και προτίθεται να θέση θέμα στη Βουλή για μηνιαία αύξηση.

Φαίνεται οι 2 μήνες θερινών διακοπών, και οι αργίες των εορτών δεν είναι αρκετές για να τους ξεκουράσουν….

Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι οι βουλευτές μας παίρνουν κάθε μήνα μικτό μισθό 6,611.24 στο οποίο συμπεριλαμβάνεται 3,640.33 βασικός μισθός, 1025.16 υπηρεσίες γραμματέως, 1708.60 επιδόματα παραστάσεως και 237.15 τιμάριθμο παράστασης. Έχουν συνολικές αποκοπές 1,295.93, άρα απομένει καθαρός μισθός 5,315. Επιπρόσθετα κάθε μήνα εισπράττουν 683.44 για οδοιπορικά έξοδα.

Επίσης αναφορικά με το ποσό 1025.16 για γραμματέα να αναφέρουμε ότι κανένας σχεδόν δεν έχει γραμματέα αφού όλοι έχουν κοινοβουλευτικούς συνεργάτες τους οποίους πληρώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Φυσικά ο Συλλούρης θα προτείνει στη Βουλή την ψήφιση των αυξήσεων τους. Επίσης γνωρίζουμε ότι θα το πράξει αφού δεν δίστασε και κατέθεσε επίσης πρόσφατα πρόταση νόμου για να  παρέχεται κρατική λιμουζίνα επί 24ωρου βάσεως τους γενικούς διευθυντές υπουργείων.

Ο Δημήτρης Συλλούρης θα έπρεπε μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα να επιστρέψει το ποσό των 169,018 ευρώ, μέρος της τακτικής χορηγίας που έλαβε το ΕΥΡΩΚΟ προτού βάλει λουκέτο.

Ο Δημήτρης Συλλούρης γνωρίζει επίσης πολύ καλά πόσες χιλιάδες συμπατριώτες μας ζούν μόνο με το πενιχρό εισόδημα από το ΕΕΕ.

Ας το σκεφτεί λοιπόν ξανά προτού καταθέσει την πρόταση του στο Κοινοβούλιο.