Ο Κιθ Ρίτσαρντς έκοψε το τσιγάρο… ”Ήταν πιο δύσκολο απ’ ό,τι με την ηρωϊνη”!

Είναι ίσως ο μοναδικός 76χρονος από τον οποίο μπορείς να περιμένεις τα πιο απίθανα πράγματα, αφού εξακολουθεί να ζει περίπου ως ένας έφηβος, που σταδιακά κόβει τις κακές συνήθειες.

Σε μια απολαυστική ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες ο αειθαλής κιθαρίστας των Rolling Stones Κιθ Ρίτσαρντς αποκάλυψε ότι έκοψε το τσιγάρο! Μιλώντας στον Q104,3 και στον Τζιμ Κερ, ο άνθρωπος που σνίφαρε τις στάχτες του πατέρα του μαζί με κοκαϊνη, ενώ όπως είναι γνωστό έχει πιει έναν «ωκεανό» αλκοόλ, παραδέχθηκε ότι εδώ και πέντε μήνες δεν έχει καπνίσει.

Τόνισε μάλιστα ότι του ήταν πολύ πιο δύσκολο να κόψει το τσιγάρο από ό,τι να σταματήσει τη χρήση ηρωίνης, έναν εθισμό στον οποίο είχε επιδοθεί για δεκαετίες.

Παρότι οι τοξικολογικές του εξετάσεις θα πρέπει να διδάσκονται στους φοιτητές Ιατρικής για να αντιληφθούν τι είχε βάλει μέσα στο σώμα του αυτός ο άσωτος σταρ της ροκ, ο ίδιος προέβη και σε έτερη αποκάλυψη.

«Προς τα τέλη του 2018» στα 74 χρόνια του δηλαδή «τράβηξε την πρίζα» σε ό,τι είχε να κάνει με την κατανάλωση αλκοόλ. Ο Κιθ που μπορούσε άνετα πριν από λίγα χρόνια να πιει τέσσερα μπουκάλια Jack Daniel’s από την ώρα που σηκωνότανε μέχρι το επόμενο ξημέρωμα είπε ότι πλέον απολαμβάνει πού και πού ένα ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη μπύρα.

Λόγια που ηχούν παράξενα όταν βγαίνουν από το στόμα ενός τύπου που βυθίστηκε στον δικό του ηδονικό κόσμο των καταχρήσεων και άραζε στην Τζαμάϊκα κάτω από ένα δέντρο καπνίζοντας ένα τρίφυλο και πίνοντας ρούμι από το μπουκάλι.

Πριν από δύο χρόνια είχε πει σε συνέντευξή του ότι τα καινούργια ναρκωτικά τον αφήνουν εντελώς αδιάφορο και ότι τα βρίσκει εντελώς εργαστηριακά! Αυτός, άλλωστε, είχε δοκιμάσει τις παλιές καλές εποχές ό,τι έπεφτε στα χέρια του, πριν κολλήσει με την ηρωίνη, η οποία έγινε η κρυφή ερωμένη του.

Αναφερόμενος στον συγκεκριμένο εθισμό στην αυτοβιογραφία του, ένα καταιγιστικό κείμενο γεμάτο από sex, drugs & rock n’roll είπε ότι την γλίτωσε επειδή είχε την οικονομική άνεση να αγοράζει καθαρή ηρωίνη και όχι νοθευμένη με διάφορες ουσίες.

Στο ίδιο βιβλίο περιγράφει απίστευτες ιστορίες που εκτυλίχθηκαν από το Λονδίνο μέχρι την Προβηγκία και την Κυανή Ακτή, όπου είχαν νοικιάσει μια έπαυλη για να ηχογραφήσουν. Τα πρωινά έπαιρναν ένα ταχύπλοο και πεταγόντουσαν για πρωινό στο Σεν Τροπέ ή το Μονακό, όπου τους καλούσαν στις θαλαμηγούς τους ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Σταύρος Νιάρχος για πρωϊνό. Ήταν οι εποχές που ο Κιθ ήταν σταθερός χρήστης ηρωϊνης και έψαχνε πάντα μια ωραία καμπίνα για να ετοιμάσει την δόση του και να «ταξιδέψει» στον κόσμο των παραισθήσεων.

Τώρα; Ούτε ένα τσιγάρο δεν ανάβει πλέον…