Ο Θεοδωράκης ζήτησε από τον Πρόεδρο σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Ο Σταύρος Θεοδωράκης,  επικεφαλής του 4ου σε δύναμη κόμματος της Βουλής, Το Ποτάμι, ζήτησε από τον πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την  άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την δική του προεδρία.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση για αυτό επαφίεται στην Κυβέρνηση, και ακολούθως να την αποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από μια πατριωτική λύση», και ότι οι αρχηγοί των κομμάτων «που πιστεύουν στη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», πρέπει να πα παραμερίσουν τις κομματικές τους ταυτότητες και να συνεργαστούν.

«Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί ταυτιστούν με κάποιες από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τότε θα διευκολύνουν και τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει λύση, με την έννοια του να ψηφίσει υπέρ μιας συμφωνίας που ίσως να μην τύχει έγκρισης από όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Δεν έχει γίνει γνωστό πως ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρόταση Θεοδωράκη για το Συμβούλιο Αρχηγών, αλλά καταγράφεται η επισήμανσή του προς τον επικεφαλή του Ποταμιού «γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω μέχρι τα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου».

Η εντολή του Ελληνικού Λαού, συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, φυσικά, στην Ευρωζώνη.

«Και ξέρετε πολύ καλά ότι θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, εντός και εκτός Ελλάδος. Και είμαι βέβαιος ότι και η Ευρώπη αναλογίζεται και τις δικές της ευθύνες σ’ αυτή την προσπάθεια. Γιατί η λύση που πρέπει να προκύψει θα πρέπει να είναι λύση, η οποία ανταποκρίνεται στις δικές μας υποχρεώσεις, αλλά και στην προοπτική που πρέπει να έχει η χώρα, για να μπορέσει να φύγει απ’ αυτήν την εφιαλτική περίοδο την οποία έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμα ότι σ’ αυτόν τον αγώνα της εξόδου της χώρας από την κρίση, όσο πιο αρραγές είναι το εσωτερικό μέτωπο, τόσο καλύτερα για τον τόπο και για τη διαπραγματευτική του δύναμη.

Είπε ότι το να υπάρχουν πολιτικές διαφορές «είναι το λίπασμα που τρέφει το δέντρο της Δημοκρατίας», αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, τόνισε, οι όποιες πολιτικές διαφορές να αγνοούν το βασικό στόχο.