Ο εντυπωσιακός γάμος του μικρότερου γιου του τέως βασιλιά στη Μητρόπολη Αθηνών

Ο εντυπωσιακός γάμος του μικρότερου γιου του τέως βασιλιά στη Μητρόπολη Αθηνών

Την εκλεκτή της καρδιάς του, την πάμπλουτη Ελβετή Νίνα Φλορ, παντρεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτουο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος.

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Φίλιπποπαντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο την αγαπημένη του Νίνα Φλορ.

Στη γαμήλια τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ενώ στη Μητρόπολη παρευρέθησαν αρκετοί από τους γαλαζοαίματους των ευρωπαϊκών οικογενειών.

Την παράσταση έκλεψε το κομψό νυφικό της Νίνα Φλορ όπως και η τιάρα της, ένα κειμήλιο της μητέρας του Φιλίππου, Άννας Μαρίας.

Το μυστήριο τελέστηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την πανδημία, με 100 καλεσμένους μέσα στον ναό. Οι προσκεκλημένοι, που βρέθηκαν στη Μητρόπολη, είδαν από κοντά τον Φίλιππο και τη Νίνα Φλορ να ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Για όσους δεν βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία όμως, στήθηκε γιγαντοοθόνη σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή.

Την παραμονή του γάμου διοργανώθηκε δείπνο σε ένα ονειρικό σκηνικό στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Η δεξίωση που ακολουθεί μετά το μυστήριο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο Ζάππειο, ενώ οι τριήμεροι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Oμιλο Ελλάδας, την Κυριακή. Εκεί τον Σεπτέμβριο του 2014 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία γιόρτασαν τη χρυσή επέτειο του γάμου τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι γνωστοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και, βέβαια, εκτός από τους γονείς του ζευγαριού, η λίστα περιλαμβάνει τα αδέρφια και τα ανίψια του Φιλίππου: Η πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος-Μοράλες Κιντάνα, ο πρίγκιπας Παύλος με τη Μαρί-Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους, ανάμεσά τους και η Μαρία Ολυμπία, ο πρίγκιπας Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ, η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο αρραβωνιαστικός της Μάθιου Κούμαρ.

Η τέως βασιλική οικογένεια χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στη Μητρόπολη