Ο Δ.Λευκωσίας βραβεύθηκε για το έργο του σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Πρώτος στον κατάλογο των Δήμων που βραβεύθηκαν με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα 2013, από το Συμβούλιο της Ευρώπης για το έργο τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκεται ο Δήμος της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια τελετής που έγινε σήμερα στο Στρασβούργο, η Ελβετίδα Σοσιαλίστρια βουλευτής-πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΣΣΕ και ο Σερ Αλαν Μεάλε, Αγγλος Σοσιαλιστής βουλευτής- πρόεδρος της Επιτροπής για το βραβείο, παρουσίασαν τον κατάλογο των 26 ευρωπαϊκών δήμων, που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα 2013, για το έργο τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι υπόλοιποι 25 Δήμοι προέρχονται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ουκρανία και την Αγλλία.

Με την απονομή του διπλώματος, όχι μόνον αναγνωρίζεται το έργο που έχουν επιτελέσει οι βραβευθέντες Δήμοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δίνεται και ένα κίνητρο, για την ανάπτυξη σχέσεων με αδελφοποιημένους ευρωπαϊκούς Δήμους και άλλους ευρωπαίους εταίρους.

Η απονομή του Ευρωπαϊκού Διπλώματος σε ευρωπαϊκούς Δήμους ξεκίνησε το 1988 από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.