Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής

Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο 45χρονος -και όχι 55χρονος, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό- που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, εναντίον 34χρονου στο Κερατσίνι.

Κατά την προανάκριση, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, παραδέχθηκε ότι ανήκει ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Με εντολή του εισαγγελέα, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, με αφορμή το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος 34χρονος, που ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς ο πατέρας του ήταν πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, διαπληκτίστηκε με κάποιον σε καφετέρια, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Αμφιάλη. Στην προσπάθειά του να πάρει τη μοτοσικλέτα του για να πάει σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων με φόρμες παραλλαγής. Ξαφνικά ΙΧ αυτοκίνητο διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, στον οποίο βρισκόταν η καφετέρια, όπου έγινε η συμπλοκή, σταμάτησε και τότε ο οδηγός του βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος.
Πριν το θύμα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πρόλαβε να υποδείξει σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Αριστερές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει για τις 5 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, ενώ σε ανακοίνωσή της η κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής.

«Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη έπειτα από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη. Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, με ανακοίνωση, καταδίκασε απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διέψευσε κατηγορηματικά όσους την εμπλέκουν στο γεγονός.

«Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους» τονίζεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.