ΚΑ: Οι πιλότοι χαιρετίζουν τη θέληση της κυβέρνησης για εξυγίανση

Η ΠΑΣΥΠΙ, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αναφέρει ότι ο εθνικός αερομεταφορέας έχει, «παρά τα τρέχοντα προβλήματα, εξυπηρετήσει τους Κύπριους ταξιδιώτες καθώς επίσης και τους τουρίστες με άψογο τρόπο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Η ΠΑΣΥΠΙ καλεί «το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών και την Κυβέρνηση να εντείνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται, έτσι ώστε να εγκριθεί το σχέδιο το οποίο έχει υποβληθεί προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει σε μια νέα αρχή».

Επίσης, συνεχίζει η ΠΑΣΥΠΙ, «καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσει την προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και πλήρη εξυγίανση της εταιρείας, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των διαφόρων εταιρειών εμπειρογνωμόνων, οι οποίες κλήθηκαν να μελετήσουν την κατάσταση που επικρατούσε στις Κυπριακές Αερογραμμές και υπέβαλαν τις εκθέσεις τους με σημαντικό κόστος για την εταιρεία».

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ότι «τα μέλη μας έχουν υποστεί οδυνηρές θυσίες για να προχωρήσει η εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών, γιατί έχουν πλήρη συναίσθηση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η εταιρεία στην οικονομία του τόπου και στην εθνική οντότητα της πατρίδας μας».

Προσθέτει πως «αναγνωρίζει το δικαίωμα των ΚΑ να εκπονούν εναλλακτικά σενάρια για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, αλλά δεν συμφωνεί με την υπέρμετρη δημοσιότητα που δόθηκε πρόσφατα σε σχέση με το ζήτημα αυτό, διότι πλήττεται η αξιοπιστία της εταιρείας».

Επίσης, αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ, «επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση της εταιρείας κατά κύριο λόγο παραμένει η ίδια και δεν έχει αλλάξει παρά τις καταγραμμένες διαπιστώσεις των εμπειρογνωμόνων από τον περασμένο Νοέμβριο για σοβαρές αδυναμίες της διευθυντικής ομάδας».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΠΙ, «η εταιρεία εμπειρογνωμόνων ‘Air France Consulting’ στην έκθεση της προτρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο να αντικαταστήσει τη διευθυντική ομάδα, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ζημιώνει η εταιρεία με 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Με βάση τα πιο πάνω, η ΠΑΣΥΠΙ «καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση και εξυγίανση και της διευθυντικής ομάδας, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος» .

«Σε τέτοια περίπτωση θα σταλεί ένα θετικό μήνυμα προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι όντως γίνεται αναδιοργάνωση και εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών» αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ και διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης εξυγίανση σε όλα τα επίπεδα στις Κυπριακές Αερογραμμές».