Ο διορισμός Επιτρόπου Μεταρρύθμισης έγινε μετά από γνωμοδότηση του Γ.Εισαγγελέα

Μετά από γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη έγινε ο διορισμός της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Εμμανουέλλας Λαμπριανίδου, δήλωσε το απόγευμα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκου Χατζηπέτρου στο ΡΙΚ.

«Ο διορισμός της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Εμμανουέλλας Λαμπριανίδου έγινε μετά από γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «κύριο μέλημα και υπόσχεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησής του είναι ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ενός ευρωπαϊκού κράτους και να γίνει πιο παραγωγικό υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος».

Προς αυτή τη κατεύθυνση, συμπλήρωσε, η Κυβέρνηση συνεργάζεται με την Παγκόσμια Τράπεζα και εμπειρογνώμονες από τη Βρετανία.

«Στόχος είναι ο καταρτισμός ολοκληρωμένου σχεδίου εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Υπηρεσία μετά και από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους», επεσήμανε.

Κληθείς να πει πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το σχέδιο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, τώρα δεν μπορώ να σας πω αν θα είναι το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη». Πρόσθεσε ότι «όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες της Προέδρου και όλα όσα εξαγγέλλει, είναι μέσα στα πλαίσια χρονοδιαγραμμάτων».

«Είναι μια δύσκολη πορεία, την οποία θα συναποφασίσουμε μετά από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, αλλά είναι μια πορεία η οποία δεν γυρίζει πίσω», τόνισε.

Το κράτος, είπε, «χρειάζεται εκσυγχρονισμό, χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να λειτουργήσει στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους και υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος».

Νομίζω, ανέφερε τέλος, «όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το κράτος, να μπει σε μια διαφορετική πορεία, ώστε να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν, εδώ που μας οδήγησαν».