Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει τη σημερινή διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων, της Δερύνειας και του Απλικίου – Λεύκας

Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει τη σημερινή διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων, της Δερύνειας και του Απλικίου – Λεύκας, ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου.

· Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι απαραίτητα για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων είναι ένα από τα πιο χειροπιαστά Μέτρα Οικοδομήσης Εμπιστοσύνης που βοηθούν την προσπάθεια αυτή.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει τη σημερινή διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων, της Δερύνειας και του Απλικίου – Λεύκας. Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι απαραίτητα για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων είναι ένα από τα πιο χειροπιαστά Μέτρα Οικοδομήσης Εμπιστοσύνης που βοηθούν την προσπάθεια αυτή.

Η εξαγγελία και υλοποίηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν αρκεί φυσικά για να επιλύσει το Κυπριακό. Χρειάζεται να μείνουμε στοχοπροσηλωμένοι πως μόνο η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, είναι ο δρόμος για την συνολική επίλυση του Κυπριακού. Διαπραγματεύσεις στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες από το σημείο που μείναμε στο Κρανς Μοντάνα.