Ο ΔΗΣΥ προτείνει έλεγχο του νέου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Έλεγχο και καταγραφή των όποιων προβλημάτων στο νέο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα κρατικά νοσοκομεία κατά τους πρώτους τρεις μήνες, ώστε αυτά να διορθωθούν προτείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σύμφωνα με δηλώσεις σήμερα της Αντιπροέδρου του Στέλλας Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε το Μακάρειο και το Ογκολογικό νωρίτερα, συγχάρηκε «το προσωπικό και τη Διεύθυνση των νοσηλευτηρίων για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε η εφαρμογή των μέτρων να ταλαιπωρήσει όσο το δυνατό λιγότερο τους ασθενείς».

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι «εντοπίστηκαν κάποιες δυσκολίες, ιδιαίτερα όσον αφορά συγκεκριμένες ομάδες ασθενών». Πρόσθεσε ότι πιθανόν θα πρέπει να ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας να μελετήσει αν μπορούν να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις.

«Θα χρειαστεί ένας προσεκτικός έλεγχος και καταγραφή του συστήματος τους πρώτους τρεις μήνες για να δούμε τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν», είπε.

Ειδική αναφορά έκανε σε παιδιά που νοσηλεύονται με ογκολογικά προβλήματα στο Μακάρειο και πηγαινοέρχονται συχνά για επισκέψεις και αναλύσεις και καρκινοπαθείς που κάνουν χημειοθεραπεία και χρειάζονται πολύ τακτικές αναλύσεις και επισκέψεις σε ειδικούς.

«Αυτές οι ομάδες των ασθενών θα πρέπει να δούμε κατά πόσο θα πρέπει να ζητήσουμε ν’ αλλάξουν οι διαδικασίες και να υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση», είπε.

Στόχος, σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ, «είναι να υπάρχει μια συνεχής αλληλοενημέρωση, όχι μόνο με το Υπουργείο Υγείας αλλά και με τους συνδέσμους ασθενών ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων πάντα έχοντας σαν πρώτο μέλημα την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών».