Η Ένωση συντακτών καταγγέλει το απαράδεκτο φαινόμενο των διπλοθεσιτών δημοσιογράφων

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου θεωρεί πως είναι προκλητικό και βάναυσο να γινόμαστε μάρτυρες συνεχιζόμενων προκλήσεων από μέρους της ίδιας της πολιτείας, όταν δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να εργάζονται σε εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ, αρπάζοντας στην κυριολεξία το ψωμί μέσα από τα στόματα επαγγελματιών συναδέλφων, που βρίσκονται στην ανεργία.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ αναφέρει πως έχει καταγγείλει επανειλημμένα το συγκεκριμένο απαράδεκτο φαινόμενο, αλλά κανενός κρατικού αξιωματούχου δεν ιδρώνει τ’ αυτί, προσθέτοντας πως το έθεσε σε συνάντησή της με τον Υπουργό Οικονομικών και πήρε υποσχέσεις για συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνονταν, αλλά αποδείχθηκαν, δυστυχώς, κίβδηλες.

Επίσης, αναφέρει πως το ήγειρε με επιστολή της και προς το σημερινό Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μάλιστα συνάντηση μαζί του, αλλά και πάλι απάντηση δεν έλαβε.

Όπως σημειώνει «στο κρατικό και συντηρούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου εξακολουθούν να απασχολούνται για πολλά τώρα χρόνια διπλοθεσίτες και μεταξύ αυτών και δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι δημόσιων φορέων».

«Κινηθήκαμε και θέσαμε το θέμα στη διοίκηση του Ιδρύματος, πήραμε και εδώ υποσχέσεις, οι οποίες, όμως, είχαν την ίδια κατάληξη. Λόγια κούφια. Ερωτούμε; Είναι ή δεν είναι ύβρις να λέγεται από εκπροσώπους του ΡΙΚ στη Βουλή ότι στο Ίδρυμα εργάζονται διπλοθεσίτες, όταν την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών μάχεται με νύχια και με δόντια να αποτρέψει απολύσεις ή να εξασφαλίσει μερικών ωρών απασχόληση ανέργων συναδέλφων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις;», διερωτάται η ΕΣΚ.

Καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη αδιαφορία όλων όσων συμβάλλουν με ενέργειες ή παραλείψεις στη συντήρηση αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, για να προσθέσει πως οι ενέργειές τους, είτε αυτές συνίστανται σε πράξεις ή παραλείψεις, είναι καραμπινάτες παρανομίες».

Συνεχίζει λέγοντας πως «καταπατούν τον Νόμο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (αρ. 1 του 1990) και ειδικότερα το άρθρο 65 εδάφιο (1)», για να προσθέσει πως ελπίζει ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που προβαίνουν στη σχετική καταγγελία και ότι προσδοκούν ότι οι αρμόδιοι θα λάβουν μέτρα, διαφορετικά δεν της απομένει άλλη επιλογή από τη δυναμική κινητοποίηση.