Ο ΔΗΣΥ ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε πήρε εισφορά από Βγενόπουλο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο  Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων ξεκαθαρίζεται ότι ουδέποτε δέχθηκε οικονομική βοήθεια από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Αποτελεί γεγονός πως τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του Δημοκρατικού Συναγερμού, πέραν της κρατικής χορηγίας, εδώ και χρόνια στηρίζονταν σε εισφορές μελών τους, ιδιωτών και επιχειρήσεων για να καλύψουν τους ελλειμματικούς τους προϋπολογισμούς με δεδομένη την αδυναμία του Κράτους να ανταποκριθεί στο σύνολο των προεκλογικών δαπανών κατά τις εκάστοτε πολιτειακές εκλογές. Αποτελεί εξίσου γεγονός πως η έλλειψη αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, μιας υπαρκτής παθογένειας που εξέθρεψε την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, οδήγησε τελικά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων στην απόφαση αντιμετώπισης του φαινομένου, με την πλήρη υιοθέτηση των κανόνων της GRECO.

Για την υπό κρίση περίοδο για την οποίαν και οι αναφορές περί εισφορών συγκεκριμένων επωνύμων, ο ΔΗΣΥ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει πως μέσα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής καθόδου Κυπρίων φοιτητών για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία κατά τις προεδρικές εκλογές του 2008, είχε, μεταξύ άλλων, συστήσει Επιτροπή από Κυπριακής καταγωγής εφοπλιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα οι οποίοι συγκέντρωσαν το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ το οποίο είχε εμβασθεί στο κόμμα, μέσω κυπριακής πλειοδιαχειρίστριας εταιρείας.

Ως εκ τούτου, για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφήνουν να νοηθεί ότι ο ΔΗΣΥ δέχθηκε οικονομική βοήθεια από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, το κόμμα ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν αποδέχθηκε την οποιανδήποτε εισφορά από τον κ. Βγενόπουλο.

Ο ΔΗΣΥ θέλει με τον πιο έντονο τρόπο να καταστήσει σαφές πως διαχρονική ήταν και παραμένει η θέση του για μηδενική ανοχή στα όποια οικονομικά σκάνδαλα που σαν αποτέλεσμα προκάλεσαν το φαινόμενο της σημερινής οικονομικής κρίσης. Ως εκ τούτου, έστω και αχρείαστο, επιθυμούμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση του ΔΗΣΥ πως θα είναι άτεγκτος έναντι οποιουδήποτε εμπλέκεται, είτε λόγω κακοδιαχείρισης είτε λόγω διαπλοκής, στην οικονομική κρίση που ο λαός μας βιώνει. Η αξίωση μας παραμένει πως όσοι ευθύνονται θα πρέπει να οδηγηθούν οριστικά ενώπιων της Δικαιοσύνης.