Ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί τους πολίτες σε συντονισμό για πρωτοβουλίες

Ο Δήμος Αμμοχώστου, καλεί πολίτες  και ομάδες σε συντονισμό για οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες  έτσι ώστε να αποφεύγονται ενέργειες που, όσο καλοπροαίρετες και να είναι, είναι δυνατόν να πλήξουν την ενότητα και να δημιουργήσουν σύγχυση και αμφισβήτηση όσον αφορά τα κίνητρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε σε πρόσφατη συνεδρία του με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Αμμοχώστου σε συνάρτηση με την πορεία του κυπριακού προβλήματος, καθώς και με τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που αναπτύσσονται τελευταία από άτομα και ομάδες.

«Χαιρετίζουμε την ενεργό εμπλοκή του κόσμου της Αμμοχώστου και ιδιαίτερα το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων, αλλά θεωρούμε ότι για σκοπούς σωστής πολιτικής γραμμής, συντονισμού και ενότητας θα πρέπει να υπάρχει μια πλήρης ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμαρχο και το εκλελεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι «η επίσημη γραμμή για το θέμα της Αμμοχώστου έχει καθοριστεί από την Κυβέρνηση και γενικότερα την πολιτεία με βάση το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ, σε συνεννόηση με το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή».

Χρειάζεται, προστίθεται, «πολλή προσοχή να αποφεύγονται ενέργειες που, όσο καλοπροαίρετες και να είναι, είναι δυνατόν να πλήξουν την ενότητα και να δημιουργήσουν σύγχυση και αμφισβήτηση όσον αφορά τα κίνητρα».

Καλούνται παράλληλα «όλοι οι συμπολίτες μας να σταθούν κοντά στο Δήμο της Αμμοχώστου όπως πάντα, με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένουν πάντοτε στο πλευρό τους και ενεργούμε αποφασιστικά, αλλά και με σύνεση τοποθετώντας πάντοτε το θέμα της Αμμοχώστου μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του προσφυγικού και του εθνικού μας προβλήματος».

Αναφέρεται τέλος ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου «έχει ως μοναδικό στόχο την επιστροφή στη γενέθλια γη και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού και γι’ αυτά θα συνεχίσει να αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε λοξοδρόμηση, ιδιαίτερα τώρα που με την έναρξη των συνομιλιών εναποτίθενται βάσιμες ελπίδες για την επιστροφή στην πόλη μας και την επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου».