Ο Γ. Εισαγγελέας εξηγεί τους λόγους αναστολής δίωξης του τέως Υπαρχηγού

Δήλωση Γενικού Εισαγγελία της Δημοκρατίας για αναστολή ποινικής δίωξης του πρώην Υπαρχηγού της Αστυνομίας

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας εξέτασε αίτημα που είχε υποβάλει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου με επιστολή του ημερ. 30.1.2020 για αναστολή της ποινικής δίωξης στις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα υπόθεση και αποφάσισε όπως αναστείλει τη δίωξη, λαμβάνοντας υπόψιν τους ακόλουθους παράγοντες:

1. Το γεγονός ότι οι κατηγορίες αναφέρονται στη διάπραξη πλημμελημάτων τα οποία φέρονται να έχουν διαπραχθεί κατά το 2016.

2. Το γεγονός ότι η εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη αρχίσει ενώ έχει ήδη απασχολήσει η εκδίκαση προδικαστικής φύσεως θεμάτων ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

3. Το γεγονός ότι η εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης αναμένεται να είναι δυσανάλογα μακρά σε σχέση με τη σοβαρότητα των υπό κατηγορία αδικημάτων, λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων που προτίθενται να παρουσιάσουν και οι δύο πλευρές.

4. Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έχει υποστεί σοβαρές συνέπειες ως αποτέλεσμα της έναρξης της ποινικής δίωξης εναντίον του, λόγω της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον έπαυσε από τη θέση την οποία κατείχε ως Υπαρχηγός της Αστυνομίας.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου και αναστέλλει την ποινική δίωξη στην παρούσα υπόθεση.