Νικόλα, άσε τα κόλπα του είπαν ξεκάθαρα Βότσης, Προκοπίου και Μουσιούττας

Προστατεύεις τον πλούτο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι τη μεσαία τάξη με αυτά που προτείνεις!

Κοινή δήλωση Βότση, Μουσιούττα και Προκοπίου, συμφωνούν και στηρίζουν Τρυφωνίδης, Χαραλαμπίδης, Τσίγκης και άλλα στελέχη

Σε συνέχεια του χτεσινού μας ρεπορτάζ για τα παιγνίδια εξουσίας στο ΔΗΚΟ με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντελίδη και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, είχαμε αναφερθεί στο προχτεσινό άδειασμα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Ανδρέα Φακοντή καταγγέλλοντας ξεδόντιασμα του νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας που αφορά διοικητικά πρόστιμα για όσους παρανομούν – ενώ αναφερθήκαμε στους τρεις Βουλευτές του ΔΗΚΟ κκ. Μουσιούττας, Βότσης και Προκοπίου οι οποίοι δεν συμφωνούν με τις τροπολογίες και την προσέγγιση Νικόλα και ούτε θα τις στηρίξουν αλλά ούτε θα τις ψηφίσουν.

Αξιοσημείωτο και μη απαρατήρητο σε όσους καταλαβαίνουν από κομματικό και πολιτικό παιγνίδι είναι το γεγονός ότι την κοινή δήλωση των τριών Βουλευτών συμφωνούν και στηρίζουν οι κκ. Τρυφωνίδης, Χαραλαμπίδης και Τσίγκης και αλλα Δηκοϊκά στελέχη τα οποία κάποια από αυτά μοιράστηκαν την ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πληροφορίες της Λαιμητόμος.com αναφέρουν ότι τη θέση των τριών Βουλευτών θα μεταφέρει έντονα ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Αλέκος Τρυφωνίδης στην επόμενη Γραμματεία την ερχόμενη Δευτέρα 10/02/2020.

Μάλιστα από καλά ενημερωμένες πηγές που έχουμε πολύ σύντομα πιο διευρυμένη ομάδα θα θέσουν ευρύτερο θέμα στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τις θέσεις που προβάλλει κυρίως ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες χωρίς συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι οποίες είναι στην ουσία νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πολιτικές που προστατεύουν τον πλούτο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες και διαλύουν τη μεσαία τάξη, πράγμα μη ανεκτό πλέον από αυτούς.

Μπορεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος τις τελευταίες μέρες να μιλά δήθεν για την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου και ότι αυτή η αλλαγή περνά κυρίως από το ΔΗΚΟ, όμως κάτι δεν μετρά και πάλι σωστά, χειρότερα από τους 17.412 ψήφους που είχε διαφορά από τον Σταύρο Μαλά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2018!

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζει έχουν στέγη που ονομάζεται ΔΗΣΥ και Αβέρωφ Νεοφύτου, αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορούν να υιοθετηθούν από το ΑΚΕΛ και τον Άντρο Κυπριανού – πόσες φορές να αναφέρει δημόσια ότι Νικόλα Παπαδόπουλο για ΠτΔ δεν στηρίζει το ΑΚΕΛ, ενώ σημαίνοντα στελέχη του «παλιού παραδοσιακού» ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να στηρίξουν τέτοιες πολιτικές που διαλύουν και καταπατούν τη μεσαία τάξη και διαμορφώνουν το ΔΗΚΟ σε μικρομάγαζο των προσωπικών συμφερόντων και των κατεστημένων μιας κλίκας.

Νικόλα, προσωρινά, παρακολούθησε το debate των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, πριν ξεκινήσεις την αλλαγή !!!

Παρατίθεται αυτούσια η δήλωση των τριών Βουλευτών όπως αναρτήθηκε χτες το απόγευμα στις 5/02/2020 σε κοινή ανάρτηση τους στο facebook.

Δήλωση Βουλευτών Δημοκρατικού Κόμματος (Α. Βότση, Γ. Προκοπίου, Μ. Μουσιούττα) αναφορικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου που τιτλοφορείται «Περί της Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων στο Υπουργείο Εργασίας»

5 Φεβρουαρίου 2020

Σε σχέση με το πολυσυζητημένο Νομοσχέδιο που αφορά τους επιθεωρητές εργασίας, επανατονίζουμε την θέση μας ότι μας βρίσκει σύμφωνους η τελική του κατάληξη όπως έχει συμφωνηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι για εμάς σημαντικό το γεγονός ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειες, ήρθαν σε τελική συμφωνία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που είναι οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι οργανώσεις εργαζομένων που επηρεάζονται από την επερχόμενη ψήφιση του.

Η αποφασιστικότητα μας για την ορθότητα της τελικής έκβασης του Νομοσχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι επιτέλους ρυθμίζεται μια αδικία η οποία συντελείται εδώ και πολλά χρόνια και αφορά την πραγματική οχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα το νομικό πλαίσιο όπως αναμένεται να ψηφιστεί, περιέχει σαφείς διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν εξώδικα πιθανές σοβαρές παραβάσεις από πλευράς των εργοδοτών και προνοεί την επιβολή διοικητικών προστίμων με βάση την κείμενη νομοθεσία. Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ευεργετική για όλες τις πλευρές αφού θα αποφεύγονται οι πολυδαίδαλες ποινικές διαδικασίες που οδηγούν στις δικαστικές αίθουσες.

Το γεγονός ότι υπάρχει αντίδραση από μια μικρή μερίδα εργοδοτών και όχι το σύνολο των επιχειρήσεων θα έπρεπε να προβληματίσει ακόμη περισσότερο τόσο την Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και το σύνολο του επιχειρείν. Ως αντιπρόσωποι του λαού πιστεύουμε ακράδαντα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί ευεργέτημα μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου διότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβραβεύει τους υγιείς επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τυχόν αθέμιτες πρακτικές των ανταγωνιστών τους.

Επανατονίζουμε την θέση μας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε πιθανές τροπολογίες οι οποίες πιθανόν να κατατεθούν και να αλλάζουν την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στην μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αυτού του τόπου αλλά και στους επιχειρηματίες οι οποίοι σέβονται τους υπαλλήλους που εργοδοτούν έχοντας μάλιστα οικονομικό κόστος σε σχέση με αυτούς που πιθανό να έχουν ως τακτική τους να υπεκφεύγουν των προνοιών των νομοθεσιών.

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου