Ο Γ. Βασιλείου είναι στο πλευρό του Μαλά;

Στο δίλημμα «πολιτικός  ή τεχνοκράτης» ο Γιώργος Βασιλείου απαντούσε με πείσμα «τεχνοκράτης».  Είχε έτσι απογοητεύσει τους πολιτικούς του «συμμάχους», κυρίως από το ΑΚΕΛ,  αλλά είχε δικαιώσει τους φίλους του και, κυρίως, τη χώρα την οποία υπηρετούσε εκπροσωπώντας τον ανώτατο θεσμό  της Δημοκρατίας….. Επί προεδρίας του η οικονομία της Κύπρου ανθούσε με πρόγραμμα συγκεκριμένο, μεθοδικό , κατά πολλούς «νοικοκυρεμένο».

Η, επί της ουσίας, απόστασή του από την πολιτική – πολιτικάντικη αντίληψη, έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση για την τωρινή ηγεσία. Έπρεπε να δίνει μαθήματα ο Γιώργος Βασιλείου, ίσως στο ρόλο του συμβούλου του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος προτιμάει για  συμβούλους του,  υπουργούς οικονομικών ή πρώην τραπεζίτες ..

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας θα στηρίξει με τη ψήφο του τον υποψήφιο της Αριστεράς και συγγενή του, Σταύρο Μαλά.  Επιλέγει να το κάνει από απόσταση, όπως αρμόζει σε έναν …δηλωμένο τεχνοκράτη.  Δεν εμφανίζεται , δεν μιλάει δημοσίως, δεν κάνει προπαγάνδα υπέρ του, δεν ήρθε ποτέ  σε επαφή με το επιτελείο του.

Παίρνει τη ρεβάνς από τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια; Ερμηνεία αποδεκτή, ίσως και εύλογη, αν θυμηθούμε ότι κάποιους μήνες πριν, ο νυν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε αφήσει αιχμές, σε ύφος ειρωνικό κατά του Γιώργου Βασιλείου.