Αντιδράσεις και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απο τη ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο χθες η κυβέρνηση προχώρησε στην διαθεσιμότητα 2000 υπαλλήλων διοικητικού κλάδου ως απάντηση στην άρνηση των 38 από τους 40 δήμους να αποστείλουν τις σχετικές λίστες.

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη Πράξη
Νομοθετικού Περιεχομένου αντιβαίνει το Σύνταγμα και καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει «επανειλημμένως αναγνωρίσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα» σημειώνεται, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά άμεση συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τού επισημάνει «τους κινδύνους που εγκυμονεί η τυχόν εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους σε
αυτήν και τους πολίτες».

Σε ότι αφορά στην κυβέρνηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κατηγορεί ότι «απειλεί, τρομοκρατεί και με αυταρχικό τρόπο προσπαθεί να διαλύσει ότι απέμεινε όρθιο στην ελληνική κοινωνία. Θέλουν πάση θυσία να λάβουν τις λίστες των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο νόμο της διαθεσιμότητας για να κάνουν μέσα στο 2012 τις πρώτες απολύσεις και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο από το νέο έτος».

Έπειτα από την δημοσίευση της πράξης θα καταβληθεί το 75% του βασικού τους μισθού σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της κατηγορίας διοικητικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Στους υπαλλήλους που κληθούν οι ίδιοι να αποδείξουν ότι εξαιρούνται με βάση τις ρυθμίσεις του Μνημονίου 3 -κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα επιστραφούν τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν.

Οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη 1 το μεσημέρι.

 

.