Ο Γιάννης Στουρνάρας στο τιμόνι της ΤτΕ

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή. Η απόφαση ελήφθη βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της τράπεζας και ενόψει της αποχώρησης του διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, η θητεία του οποίου λήγει στις 20 Ιουνίου.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο Βερολίνο μαζί με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, κ. Στ. Παπασταύρου, όπου θα συναντηθούν με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Στην ατζέντα, εκτός από τα τρέχοντα ζητήματα, θα βρεθεί η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επισημαίνοντας ότι συνέβαλε στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η χώρα μας».