Ο Βαξεβάνης παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλλιθέας

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας παρουσιάστηκαν οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά τη μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, για το δημοσίευμα του Documento με τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».

Οι πρόσφατες δημοσιεύσεις της εφημερίδας οδήγησαν τη Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο Στουρνάρα, να υποβάλλει μήνυση κατά του δημοσιογράφου, με τον τελευταίο να απαντά ότι στόχος είναι να “καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν”.

Στο κυριακάτικο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, προχωρούσε σε ομιλίες στα συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, εξαιτίας της ιδιότητας του πρώτου.

Η Λίνα Νικολοπούλου με μήνυση που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό και εντάσσεται στις γενικότερες επιθέσεις που δέχεται ο Γιάννης Στουρνάρας. Τελος, ζητά να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και να συλληφθεί. «Με υποτιμά ως επαγγελματία όταν ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω ‘’δουλειές’’. Λέει ότι οργανώνω εκδηλώσεις του “αέρα’” με χορηγίες που λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού άνδρα» υποστηρίζει μεταξύ αλλων.

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη είναι η εξής: “Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται από τα στοιχεία του Documento να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των «ομιλιών» σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα, δεν τόλμησε να απαντήσει. Η οικογένεια επέλεξε τη μήνυση και τη βία του αυτοφώρου. Προσπαθούν έτσι να κάνουν δύο πράγματα. Να καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως απλώνονται χέρια πάνω τους και τους ακουμπούν, αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους, μόνιμο φορέα της εξουσίας και τα συμφέροντά τους συμφέροντα της χώρας”.