Ο Αρχιεπίσκοπος στηρίζει και συμβουλεύει τον Πρόεδρο

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ, “Από μέρα σε μέρα” ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’ και μίλησε εφ’όλης της ύλης.

Για την ιστορική απόφαση για πανορθόδοξη σύνοδο, για το Κυπριακό για την οικονομία καθώς και για τον ανασχηματισμό και  για τη κατάσταση στο ΔΗΚΟ.

“Ενημερώθηκαμε από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας και στηρίζουμε τις θέσεις του. Δεν παύουμε όμως να ανησυχούμε για τις θέσεις των τούρκων. Γι αυτό και καλέσα όλα τα κόμματα να σταθούν δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παρακολουθούν στενα και να συμβουλεύουν. Αν και είμαι αισιόδοξος  έχω τις φοβίες και τις επιφυλάξεις μου ότι ίσως μπλοκάρουν τελικά οι συνομιλίες. Αν δεν φύγουν οι έποικοι, η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί“.

Όσον αφορά την οικονομία ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις “ιερές” επενδύσεις που θα βοηθήσουν την οικονομία καθώς έτσι θα εργοδοτηθούν χιλιάδες άνεργοι.

Αναφερόμενος επίσης στον κυβερνητικό ανασχηματισμό είπε ότι συμφωνεί με τους διορισμούς του Προέδρου και χάρηκε ιδιαιτέρως για τον διορισμό του κ. Καδή στο Υπουργείο Παιδείας καθώς ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή.

Οι διορισμοί δεν έχουν επηρεάσει το ΔΗΚΟ τόνισε αλλά ένας αγιασμός τους χρειάζεται….