ΑΗΚ: Ανανεώθηκε το γραμμάτιο του ταμείου συντάξεων

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ δηλώνοντας ότι  πράττουν  ανταποκρινόμενες θετικά στην έκκληση του νέου Προέδρου της Αρχής, με σεβασμό προς τον ίδιο και σε ένδειξη πλήρους κατανόησης και καλής θέλησης, ανανεώνουν το γραμμάτιο των €100 εκ. του Ταμείου Συντάξεων που λήγει στις 19 Μαρτίου 2014, για ακόμα ένα μήνα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες εκφράζουν ικανοποίηση για την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν με τον νεοδιορισθέντα Πρόεδρο της ΑΗΚ την περασμένη Δευτέρα και την προσδοκία τους για ένα γνήσιο διάλογο, αφού του δοθεί ο χρόνος να γνωρίσει τον Οργανισμό.

«Θα πρέπει όμως το Διοικητικό Συμβούλιο να συνειδητοποιήσει ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζομένους και θα πρέπει μέσα στα πλαίσια μιας συνετής διαχείρισης να επιστραφούν χωρίς άλλη καθυστέρηση». Αυτή η χειρονομία, προστίθεται, γίνεται πέραν και εκτός της θέλησης των συναδέλφων τους, οι οποίοι αισθάνονται έντονα ενοχλημένοι, τόσο από τις τελευταίες εξελίξεις, όσο και για τις απαράδεκτες – όπως τις χαρακτηρίζουν – δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Φιλελεύθερος την Κυριακή 9/3/2014.

«Ο κ. Υπουργός, όπως φαίνεται, επαίρεται και βαυκαλίζεται από την πρόσφατη Νομοθεσία για τις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι γνωστό το πώς επιβλήθηκε στη Βουλή, για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο παράκαμψης του Συντάγματος. Ο κ. Υπουργός δημαγωγικά δηλώνει ότι οι Οργανισμοί δεν ανήκουν στους εργαζόμενους».

Συμφωνούμε και ουδέποτε τους έχουμε οικειοποιηθεί, αναφέρουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ λέγοντας ότι οι οργανισμοί ανήκουν στον κυπριακό λαό που τους δημιούργησε και σ’ αυτόν πρέπει να παραμείνουν, «για να μην καταλήξει ο ίδιος έρμαιο των όποιων κερδοσκόπων και καιροσκόπων».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Αρχή Ηλεκτρισμού εκφράζουν αποφασιστικότητα να υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους σε μια καθετοποιημένη επιχείρηση κάτω από το Δημόσιο Δίκαιο.

«Ο ίδιος ο Υπουργός και οι μέντορές του συχνά και συστηματικά αναφέρονται κατά ειρωνικό και δημαγωγικό τρόπο για τα Ταμεία Συντάξεων χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων». Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τα Ταμεία Συντάξεων είναι ιερά και ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, γι’ αυτό και συνιστούμε σ’ όλους να επιδεικνύουν την πρέπουσα σοβαρότητα και σεβασμό, καταλήγουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ.