Ο Απόλλων κατέκτησε το Super Cup νικώντας με 2-0 την Ομόνοια

Στο πρώτο ματς μετά την αποπομπή του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ από την τεχνική του ηγεσία, ο Απόλλων Λεμεσού έδειξε πώς ήθελε περισσότερο τον τίτλο. Και τον κατέκτησε δίκαια. Αυτό ήταν το τέταρτο Super Cup στην ιστορία του. Υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή, του Νταβίντ Καταλά που ήταν στις εξέδρες. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Απόλλωνα.

Στο 12’ και μετά το λάθος του Μίλετιτς, οι παίκτες του Απόλλωνα έκλεψαν την μπάλα, με τον Νταμπό να νικά τον Φαμπιάνο για το 1-0. Χωρίς να υπάρξει κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία στα υπόλοιπα λεπτά ως την ανάπαυλα. Ωστόσο στο 45+2′ ο Φαμπιάνο ανέτρεψε τον Μαυρία. Πέναλτι για τον Απόλλωνα, αλλά ο Ψύχας δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Φαμπιάνο από την «άσπρη βούλα». Έτσι έληξε 1-0 το πρώτο μέρος.

Αγωνία για Νταμπό
Στο 48’ ο Νταμό αισθάνθηκε μυϊκές ενοχλήσεις. Με αποτέλεσμα στο 50ό λεπτό να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Με τον Πίττα να μπαίνει στη θέση του. Όμως, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα να θα προλάβει το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια ήρθε στο 64’. Κεφαλιά-πάσα του Γιούστε για τον Μπεζούς, με τον Ουκρανό να σημαδεύει το δοκάρι.

Αφού δεν ισοφάρισε το «τριφύλλι», ο Απόλλων σκόραρε εκ νέου. Στο 73’ η συνεργασία ανάμεσε σε Μπα και Πίττα είχε αποδέκτη τον Βα που σημάδεψε σωστά για το 2-0! Στο 78’ η Ομόνοια είχε και νέο δοκάρι, σε κεφαλιά του Γιούστε. Όπως προαναφέραμε, στο 79’ η ομάδα της Λεμεσού έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Φιλιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Απόλλων Λεμεσού (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Δημητρίου, Φιλιώτης, Π. Αρτυματάς (61′ Πεϊμπέρν), Β. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κολ (62′ Μπα), Σαχάρ, Βα (84′ Καμπράλ), Ψύχας (85′ Ρομπέρζ), Νταμπό (50′ Πίττας), Γιάνγκα.

Ομόνοια (Μάριος Νικολάου): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς (73′ Παπουλής), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσγιακς, Χαραλάμπους (72′ Ντίσκερουντ), Μπασιρού, Μπρούνο, Μάταβζ (59′ Μπεζούς), Κακουλλής (73′ Πάρκερ).