Ο Αναστασιάδης καλεί τον νομπελίστα οικονομικών Χριστόφορο Πισσαρίδη

Προ λίγων ημερών, σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί σχετικά με την μη αξιοποίηση του Κύπριου νομπελίστα οικονομικών κ. Χρίστόφορου Πισσαρίδη. Ο κ. Πισσαρίδης είναι απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου London School και το 2010 βραβεύτηκε με το βραβείο νόμπελ οικονομικών. Η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια αλλά και όλα τα κόμματα είχαν αγνοήσει τις διακρίσεις και τις ικανότητες του Κύπριου νομπελίστα και έτσι ο κ. Πισσαρίδης δεν είχε ποτέ προσκληθεί από την κυβέρνηση για να προσφέρει τις γνώσεις του στην Κύπρο, τώρα που πραγματικά υπάρχει άμεση ανάγκη επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων.

Με την δημοσίευση του άρθρου μας ο υποψήφιος πρόεδρος  του ΔΗ.ΣΥ ο κ. Νίκος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του κινητοποιήθηκαν καλώντας στο γραφείο τους τον βραβευμένο οικονομολόγο, για να μιλήσουν σχετικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει στην δημιουργία συμβουλίου δημοσιονομικής πολιτικής, εφόσον εκλεγεί για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές τον Φεβρουάριο του 2013. Ο κ. Αναστασιάδης έκρινε αναγκαίο και ικανό τον κύριο Πισσαρίδη για να αναλάβει τα οικονομικά του κράτους και για να βοηθήσει στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν την τελευταία 5ετία.

Αν και η κυβέρνηση Χριστόφια αγνοούσε παντελώς την παρουσία του Κύπριου διακεκριμένου οικονομολόγου, έφτασε η στιγμή που ο κ. Πισσαρίδης θα αξιοποιηθεί από το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, εφόσον κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.