Ο αδερφός του Ομπάμα βάζει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης

Με τις “πλάτες” του Πλανητάρχη, σίγουρα μια χαρά θα τα πάει ο Μαλίκ Ομπάμα στις εκλογές για τη θέση του Κυβερνήτη στην Επαρχία Siaya της Κένυας. Αν και κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, δεν είναι απίθανο να εκλεγεί και να γίνει ο πρώτος Κυβερνήτης της Επαρχίας, μετά το διαχωρισμό της Κένυας σε αυτοδιοικούμενες Περιφέρειες και επαρχίες με την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας το 2010.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος δραστηριοποιείται για πρώτη φορά στη ζωή του στην ενεργό πολιτική, ευελπιστεί να έχει εξίσου επιτυχημένη πορεία με τον αδερφό του.

Μάλιστα επέλεξε για την  καμπάνια του το ίδιο μότο με αυτήν  του Μπαράκ Ομπάμα: «Αλλαγή» ευαγγελίζεται ο Μαλίκ Ομπάμα, τονίζοντας πάντως πως δεν είναι σίγουρος για το κατά πόσον η σχέση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο θα αποβεί τελικά ευεργετική ή καταδικαστική για τη δικιά του προεκλογική προσπάθεια…

Ο ίδιος πάντως προβάλλει  ως βασικές προτεραιότητές του –  εφόσον εκλεγεί – την τιθάσευση  της φτώχειας και της ανεργίας στην περιοχή του, την προώθηση μεγάλων  έργων υποδομών και την σταδιακή εκβιομηχάνιση της παραγωγής.

Αντίπαλοί του στην κάλπη  θα βρεθούν υποψήφιοι από τα παραδοσιακά  κόμματα της Κένυας, με αρκετά κεφάλαια και υποστήριξη του προεκλογικού τους αγώνα. Ο ίδιος ο Μαλίκ Ομπάμα δηλώνει και ανεξάρτητος και φτωχός, ενώ ενδεικτικό είναι πως ζήτησε ακόμα και από τα μέλη του συνεργείου του πρακτορείου Associated Press που του πήραν συνέντευξη να συνδράμουν οικονομικά την εκστρατεία του!