Οχι κομματικές λίστες για διορισμό στους Ημικρατικούς Οργανισμούς

Διορισμός μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, συζητά υπό πίεση χρόνου – αφού κάποιοι βιάζονται – ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τον τρόπο που θα επιλέγονται και θα διορίζονται  τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.

Η άποψη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είναι ότι ένα σημαντικό συστατικό του νέου νομικού πλαισίου πρέπει να είναι η πλήρης αποκομματικοποίηση. Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, θα προτείνουμε πρόνοιες έτσι ώστε  να μην επιτρέπεται η κατάθεση κομματικών λιστών στον Πρόεδρο  και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επιπλέον, όπως ανάφερε ο κ. Περδίκης,  πρέπει να γίνει μία γενική αναθεώρηση των εξόδων στον τομέα των ημικρατικών οργανισμών  γιατί, όπως δήλωσε ο βουλευτής των Οικολόγων, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πρίγκιπες και  πριγκιπόπουλα στους ημικρατικούς οργανισμούς, για τους οποίους υπάρχει και η αντίληψη ότι είναι λαϊκό κτήμα και πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι είναι πρόκληση να γίνεται  αυτό το πολιτικό και οικονομικό φαγοπότι στους ημικρατικούς οργανισμούς, να καλούμαστε να τους υπερασπιστούμε σαν δημόσια περιουσία και από την άλλη να μαθαίνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι 85 ετών, που έχουν πλησιάσει κομματικά στελέχη και τους ζητούν να μεσολαβήσουν για να διοριστούν στα διοικητικά συμβούλια ημικρατικών οργανισμών ή και να έχουν έτοιμες τις λίστες κάποια κόμματα.

Ο κ. Περδίκης ανάφερε ότι, οι μισθοί αυτών των ατόμων είναι του ίδιου ύψους με τον μισθό και τα ωφελήματα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.  Ο κ. Περδίκης τόνισε ότι τα μεγάλα κόμματα έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο νέος νόμος που προσπαθούν τώρα τα κόμματα να ετοιμάσουν, όπως ανάφερε ο κ. Περδίκης, είναι ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των κομμάτων, που αναπαράγει το ίδιο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής.