Ουκρανικό: Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Λαβρόφ κατά του Γκουτέρες: Υπέκυψε στις πιέσεις της Δύσης

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός όχι μόνο κούνησε το δάκτυλο στον Αντόνιο Γκουτέρες αλλά και του υπέδειξε το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινούνται οι δηλώσεις του.

«Προς μεγάλη μας λύπη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ (…) υπέκυψε στις πιέσεις της Δύσης και πρόσφατα έκανε αρκετές δηλώσεις για το τι συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στο καθεστώς και τις εξουσίες του βάσει του Καταστατικού του ΟΗΕ», τόνισε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε:

«Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να διατηρεί την ουδετερότητά του και να είναι πάντα υποχρεωμένος να υποστηρίζει τον άμεσο διάλογο μεταξύ των αντιπαλόμενων πλευρών».

Χθες, ο Γ.Γ του ΟΗΕ καταδίκασε τη Ρωσία για την κλιμάκωση στη σύγκρουση στην Ουκρανία και ζήτησε τη συμμόρφωση της κυβέρνησης της Μόσχας με το διεθνές δίκαιο. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πρόσθεσε ακόμη ότι ο Γκουτέρες δεν μίλησε ποτέ υπέρ των συμφωνιών του Μινσκ.

«Ακολούθησε το θλιβερό παράδειγμα»

« O Γκουτέρες ποτέ έως σήμερα δεν ύψωσε την φωνή του έτσι ώστε να γίνουν σεβαστά τα όσα προέβλεπαν οι απαιτήσεις των Συμφωνιών του Μίνσκ, που απαιτούσαν να λυθούν όλα τα θέματα ανάμεσα σε Κίεβο, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Κανείς δεν το ανέφερε αυτό στη Δύση. Και δυστυχώς ο γ.γ. του ΟΗΕ ακολούθησε αυτό το θλιβερό παράδειγμα» , υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η Μόσχα έχει ήδη ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με το πώς αξιολογεί τις δηλώσεις Γκουτέρες, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Check Also

Πούτιν-Nord Stream: Οι Αγγλοσάξονες ανατίναξαν τους αγωγούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των«Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών …

Ιράν: Συνελήφθη γυναίκα επειδή έτρωγε σε εστιατόριο χωρίς τη μαντήλα της (Photo)

Καθημερινά αποδεικνύεται το πλαίσιο σκοταδισμού στο οποίο αναγκάζονται να κινούνται οι γυναίκες στο Ιράν. Μια …