Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί σε προάστιο του Ντονέτσκ

Σφοδροί βομβαρδισμοί πλήττουν προάστιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, μία ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση που δέχτηκε ο ουκρανικός στρατός με περίπου 30 νεκρούς στρατιώτες.

Πολυκατοικίες χτυπήθηκαν, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το Σάββατο στο προάστιο Μαρίνκα, στα δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ.

Φιλορώσοι αυτονομιστές κάνουν λόγο για 30 νεκρούς αμάχους από τους βομβαρδισμούς. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο μετά την χθεσινή επίθεση κατά του στρατού μίλησε για εκδίκηση. «Για τη ζωή κάθε στρατιώτη, οι αντάρτες θα πληρώσουν με δεκάδες και εκατοντάδες δικούς τους νεκρούς»

Σύμφωνα με φιλορώσους, ρουκέτες έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές και σε εργοστάσια. Ο επίσημος δήμαρχος του Ντονέτσκ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στο προάστιο Μαρίνκα και ότι η συγκοινωνία έχει σταματήσει.

H Mόσχα, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι «διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα» που είναι απαραίτητα προκειμένου να υπερασπιστεί το έδαφός της μετά την επίθεση εναντίον ρώσων συνοριοφυλάκων κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, την οποία αποδίδει σε Ουκρανούς.

Το Κίεβο, με τη σειρά του, έκανε λόγο για «πρόκληση», κατηγορώντας τους Ρώσους ότι εκτόξευσαν όλμους εναντίον ενός εκ των μεθοριακών σταθμών της Ουκρανίας.