Ουκρανία: Αμφισβητείται η νέα Βουλή

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Κιέβου, με στόχο να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, τα οποία θεωρούν προιόν νοθείας.

Την ίδια ώρα και ενώ έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα απο την διεξαγωγή των εκλογών, οι αρχές δεν έχουν προβεί ακόμα σε επίσημη αναγγελία των τελικών αποτελεσμάτων. Παράλληλα, η αντιπολίτευση απειλεί να μην αναγνωρίσει τη νέα Βουλή.

Το κόμμα της Γιούλας Τιμόσενκο, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θεωρεί άκυρο το νέο κοινοβούλιο, εκτός αν οι αρχές σταματήσουν τη νοθεία όπως επισημαίνει ” το νέο κοινοβούλιο είναι άκυρο εκτός εάν οι αρχές σταματήσουν τη νόθευση της εκλογικής διαδικασίας”.

Ή νέα βουλή αμφισβητείται πέρα απο τους οπαδούς-ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης και απο άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως αυτό του Βιτάλι Κλίτσκο και το εθνικιστικό κόμμα του Σβόμποντα.

Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι οι εκλογές στην Ουκρανία έγιναν υπο την παρακολούθηση web καμερών σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας, ακριβώς για να αποφευχθούν περιστατικά νοθείας.