Με πρόστιμο 1,5 εκ. δολλαρίων κινδυνεύει η HSBC

Πρόστιμο φωτιά αναμένεται να επιβληθεί στην τράπεζα HSBC, για παρατυπίες που εντοπίστηκαν απο τις αμερικανικές αρχές .

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο δολάρια πιθανολογείται πως θα είναι το τίμημα για την εν λόγω τράπεζα, για τις παρατυπίες, που εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές και αφορούν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών  η τράπεζα επέτρεπε σε πελάτες της να μεταφέρουν τεράστια ποσά που ενδεχομένως προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες από χώρες όπως το Μεξικό, το Ιράν και η Συρία προς τις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Στούαρτ Γκάλιβερ, είπε πως υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που έγιναν την τελευταία δεκαετία τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν, ενώ τόνισε πως θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ώστε να καθαριστεί το σύστημα, ενώ  μετά θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη.

“Υπάρχει μία ολόκληρη σειρά πραγμάτων που έγιναν τη δεκαετία του 2000 και βγήκαν τώρα στην επιφάνεια, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, να διορθώσουμε και να βεβαιωθούμε ότι δε θα ξανασυμβούν”, είπε ο κ. Γκάλιβερ και συμπλήρωσε πως: “Θα χρειαστεί κάποιο διάστημα να καθαριστεί το σύστημα και μετά θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη”.