Ορκίστηκε η Ερευνητική Επιτροπή για απαλλοτριώσεις/αγοραπωλησίες τ/κ γης

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για διερεύνηση καταγγελιών που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τ/κ περιουσιών στην Δρομολαξιά.

Η Ερευνητική Επιτροπή απαρτίζεται από την Ελεονώρα Νικολαίδου (Πρόεδρος) και Θάσο Νεοκλέους (μέλος), Στάλω Αριστείδου (μέλος).

Απευθυνόμενος προς την τριμελή Επιτροπή, ο Υπουργός Εσωτερικών τους ευχαρίστησε για την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην Ερευνητική Επιτροπή που έχει συσταθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για την διερεύνηση αγοραπωλησίας τ/κ γης στην Δρομολαξιά ως επίσης την εξέταση της έκδοσης πολεοδομικής άδειας για την συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας σύμφωνα πάντοτε με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πώς αυτή η ιδιοκτησία περιήλθε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

Είμαι βέβαιος, είπε ο κ. Χάσικος, ότι τόσο το ήθος σας αλλά και η ευρύτερη γνώση σας θα είναι στοιχεία, εργαλεία έτσι ώστε η όλη υπόθεση να τύχει πλήρους διερεύνησης.

Η Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Ελεονώρα Νικολαίδου ευχαρίστησε για την επιλογή και διορισμό τους και για την τιμή και εμπιστοσύνη την οποία τους έδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών

Ανέφερε πως πρόκειται για ένα αρκετά σοβαρό θέμα. “Θα διερευνηθεί με μεγάλη προσοχή. Θα αξιολογηθούν όσα γεγονότα περισυλλεγούν και θα προσπαθήσουμε να συμπληρώσουμε το έργο μας εντός του χρόνου που ορίζουν οι όροι εντολής”.

Σε καταληκτικό σχόλιο του, ο κ. Χάσικος εξέφρασε την βεβαιότητα πως όλα τα στοιχεία θα τύχουν πλήρους διερεύνησης.

Εξάλλου, σημείωσε απευθυνόμενος προς την τριμελή Επιτροπή, οι όροι εντολής που έχετε είναι ευρύτατοι κι αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάμετε καλά την δουλειά σας και να ευχηθώ σύντομα εντός των χρονικών ορίων που θέσαμε να έχουμε αποτελέσματα.